©  Isosport

 ©  Isosport

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5

Beerschot geeft leidersplaats in 94e minuut weg na nieuwe spektakelwedstrijd met 10 (!) goals

Wat zullen ze bij Beerschot balen. De Mannekes zorgden in Kortrijk voor een nieuwe spektakelwedstrijd met tien doelpunten, maar gaven in de 94e minuut de leidersplaats weg (5-5). Een stevige anti-climax.

ONS OORDEEL. Twee buizen en een handvol op het randje bij Beerschot

Een ideetje voor Hernan Losada. Misschien kan hij voor de volgende wedstrijd tegen Anderlecht met Vincent Kompany afspreken dat de Brusselaars de wedstrijd mogen starten met een 2-0-voorsprong. Blijkbaar hebben zijn spelers die prikkel nodig om écht aan de wedstrijd te beginnen. Sinds eind september slikte Beerschot al drie keer twee goals in het openingskwartier - tegen AA Gent, Waasland-Beveren en Antwerp - en een week geleden bleef de schade tegen OHL beperkt tot één tegentreffer in de zestiende minuut.

In Kortrijk was het opnieuw prijs. Na amper acht minuten lagen er al twee in het paars-witte mandje. Kerels tegen Mannekes, zo zag het er op het veld ook uit. Eerst troefde Selemani twee keer Vorogovskiy af om Jonckheere na 48 seconden de 1-0 voor te schotelen. De ongelukkige Kazach werd nog voor het halfuur naar de kant gehaald. Zeven minuten na de openingstreffer kreeg de international van de Comoren wel heel veel ruimte om een voorzet van Dewaele voorbij Vanhamel te duwen.

Net zoals de voorbije weken toonde Beerschot echter veerkracht. Tissoudali kreeg al snel een driedubbele kans, maar de paal en Jakubech lagen dwars. Bij de derde poging duwde de Nederlandse Marokkaan het leer op het dak van het doel. In de slotfase van de eerste helft viel het doelpunt voor Beerschot dan toch uit de lucht. Holzhauser zette zich achter een vrije trap en schilderde de 2-1 op het hoofd van Bourdin.

Doelpuntenkermis

De paars-witte aansluitingstreffer was het startschot van een waanzinnige tweede helft met meer dan twintig doelpogingen, een karrevracht aan goals en een aantal tussenkomsten van de VAR. En voortdurend wisselende kansen. Beerschot leek het laken eerst helemaal naar zich toe te trekken. Na een fout van Derijck op Tissoudali duwde Holzhauser vanop de stip zijn negende van het seizoen tegen de touwen, twee minuten later werden de rollen omgedraaid. Een schot van Holzhauser belandde op de paal, Tissoudali duwde de rebound binnen: 2-3.

De leidersplaats lag voor het grijpen, maar ruim een kwartier later was Beerschot opnieuw op achtervolgen aangewezen. Kortrijk kreeg een strafschop na een fout van Bourdin op Gueyé, Mboyo zette de elfmeter feilloos om. En ook hier werden de rollen even later omgedraaid: voorzet van Mboyo, Gueyé knikte - randje buitenspel - de 4-3 tegen de touwen.

Maar je wist het al, Beerschot staat dit seizoen voor spektakel en zette zaterdag in het Guldensporenstadion nog een tweede keer een scheve situatie recht. Jakubech pakte eerst nog uit met een uitstekende reflex op een schot in de draai van Sanusi, maar even later moest de Slovaak zich toch gewonnen geven. Een vrije trap van Holzhauser belandde via zijn vingertoppen en de lat voor de voeten van Bourdin: 4-4.

Geen leidersplaats

Een negende en winnend doelpunt hing in de lucht. Het was alleen de vraag aan welke kant ze zou vallen. Een schot van Coulibaly werd door Jakubech weggebokst, aan de andere kant zette Vanhamel met een uitstekende reflex op een schot van De Sart zijn foutje bij de 4-3 helemaal recht.

Een kopbaldoelpunt van Frans leek Beerschot in extremis dan toch aan de leidersplaats in 1A te helpen, maar in de toegevoegde tijd gaven de Mannekes het opnieuw uit handen. Op een vrije trap van Kortrijk besloten de spelers van Beerschot allemaal een stapje naar voren te zetten. Alleen had Halaimia dit niet zo begrepen. De Algerijn bleef hangen, Sainsbury knalde de 5-5 tegen de touwen. Een anti-climax na een nieuwe spektakelwedstrijd.

Kersten Steurbaut

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws