Dokterswoning tijdelijk onbewoonbaar na brand in veranda

Schilde -

Donderdagnacht brak brand uit in een woning in de Sint-Jobsteenweg in 's-Gravenwezel (Schilde). Drie van de vier bewoners ademden te veel rook in en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

De brand brak iets na 5 uur ’s nachts uit in de veranda achteraan de woning, een dokterspraktijk. Brandweer Zone Rand kwam snel ter plaatse met ploegen uit Schilde, Schoten en Sint-Job. “Bij aankomst was er al veel rookontwikkeling merkbaar”, aldus Jessica De Boeck van Brandweer Zone Rand. “De brand zelf kon gelukkig snel geblust worden. De woning is voorlopig onbewoonbaar verklaard door de rook- en brandschade.”

De vier bewoners konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen. Drie van hen ademden echter te veel rook in en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar mogelijk ligt een kortsluiting aan de basis van de brand. De politie stelde een brandexpert aan ter controle, het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio