Vuurwerkbom zet speelhuisje op Terloplein in lichterlaaie

Borgerhout -

Een nieuwe dag, een nieuwe incident op het Terloplein in Borgerhout. Enkele jongeren lieten er donderdagavond een stevige vuurwerkbom ontploffen in een houten speelhuisje op het speelplein. De constructie stond even in lichterlaaie door de steekvlam, maar het vuur doofde gelukkig vanzelf uit.

Enkele ongeruste buurtbewoners verwittigden na het incident, iets na 20 uur, de brandweer. “We werden opgeroepen voor een buitenbrand, maar ter plaatse bleek er niets te branden”, bevestigt woordvoerster Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. De Antwerpse politie maakt een proces-verbaal op en bekijkt de camerabeelden om mogelijke verdachten te kunnen identificeren.

Het is al een tijdlang onrustig in de buurt van het Terloplein in Borgerhout. Enkele hangjongeren maken er het leven van buurtbewoners zuur door de ene na de andere vuurwerkbom af te steken. De politie is op de hoogte van de problemen en controleert regelmatig in de buurt, maar de jongeren spelen een kat-en-muisspel met de ordediensten. Volgens straathoekwerkers, die de jongeren proberen te sensibiliseren, gaat het om een paar rotte appels. De voorbije dagen werden meerdere bestuurlijke aanhoudingen verricht.

Dinsdag brandde een bestelwagen grotendeels uit op de parking van doe-het-zelfzaak Gamma, zondag werd een vuilnisbak vernield en op het speelpleintje aan het Noordschippersdok, aan de Slachthuislaan op de Dam, werd een lantaarnpaal neergehaald en een zitbank in brand gestoken. Collega’s van ATV kregen dan weer bedreigingen naar hun hoofd geslingerd toen ze woensdag een reportage draaiden op het Terloplein.

LEES OOK: Bommetjesgooiers maken Terloplein onrustig: “We proberen zo goed mogelijk te sensibiliseren”

 

 © RR

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio