De Boechoutbon. © Filip Spoelders

Bijkomende Boechoutbon voor inwoners met verhoogde tegemoetkoming

Boechout -

De inwoners van Boechout die een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds ontvangen, hebben recht op een bijkomende Boechoutbon ter waarde van 10 euro.

In september konden alle inwoners van Boechout een bon van 10 euro ophalen om in de lokale handel te spenderen. Het was een actie van het gemeentebestuur om zowel de lokale economie als de gezinnen te steunen tijdens de coronacrisis. Nu krijgt een deel van de inwoners een bijkomende Boechoutbon. Het gaat om mensen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds. De financiële middelen komen van de Vlaamse overheid om kwetsbare doelgroepen te ondersteunen.

“Heel wat mensen hebben het financieel moeilijk gekregen tijdens deze crisis. Daarom hebben we ervoor gekozen om de Vlaamse middelen die we hebben gekregen, te geven aan een extra Boechoutbon voor inwoners die een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds hebben. Die bon kunnen ze gebruiken bij de deelnemende handelaars in onze gemeente”, legt schepen van Welzijn Els Augustinus (PRO Boechout-Vremde) uit.

Naast een verhoogde tegemoetkoming moeten de aanvragers in Boechout zijn ingeschreven op 1 september 2020. Een aanvraag indienen voor een bijkomende Boechoutbon kan tot 30 november. fisp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio