© ATV

7 bewoners Portugesehof overleden aan corona, 65 andere testen positief

Bij een uitbraak van het coronavirus in de serviceflats van het Portugesehof in Hoboken zijn de voorbije weken 72 bewoners besmet geraakt. Dat zegt de regionale zender ATV en het Antwerpse Zorgbedrijf bevestigt de cijfers. Zeven bewoners zijn intussen overleden.

Bron: ATV

Het Zorgbedrijf wijst erop dat de besmettingen dateren van voor de lockdownmaatregelen, toen de serviceflatbewoners zoals iedereen nog tot vier personen thuis mochten ontvangen en er nog activiteiten in clubverband mogelijk waren. Dat het virus zich dan snel verspreidt onder bewoners die contact hebben met elkaar, is niet onlogisch, klinkt het.

“De strengere maatregelen zijn waarschijnlijk te laat ingevoerd, maar ik zie niet in hoe we vandaag nog strenger kunnen zijn”, zegt directeur van het Zorgbedrijf Johan De Muynck. “Dit zijn vrije mensen, het is hier geen gevangenis maar een vrije ruimte. In alle eerlijkheid blijf ik erbij dat de maatregelen die gelden in de samenleving dezelfde moeten zijn voor mensen in een assistentiewoning, en zelfs in een woonzorgcentrum.”

De serviceflats van Portugesehof zijn niet in lockdown geplaatst, maar de besmette bewoners zitten wel in quarantaine. In de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf is er momenteel wel op vier plaatsen een tijdelijk algemeen bezoekverbod vanwege een uitbraak, in verschillende andere is er alleen op bepaalde afdelingen bezoek mogelijk. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus