©  AFP

Nederlandse regering kondigt waaier nieuwe maatregelen aan

Hoewel de coronabesmettingscijfers in Nederland een afvlakking laten zien, heeft de Nederlandse regering dinsdag een nieuw pakket maatregelen aangekondigd.

Bron: BELGA

Op een persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister en Hugo de Jonge luidde de redenering dat de druk op de zorg hoog blijft en dat het aantal besmettingen sneller omlaag moet, zo berichtte de openbare omroep NOS.

  • Daarom gaan alle publiek toegankelijke gebouwen, zoals bibliotheken, theaters, musea, zwembaden en pretparken twee weken dicht.
  • De maximale groepsgrootte op straat gaat van vier naar twee. Het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart daalt naar respectievelijk 20 en 30.
  • Voorts doet de regering een dringende oproep om zo veel mogelijk thuis te blijven en de komende tijd niet naar het buitenland te reizen. Dat geldt in ieder geval tot half januari.
  • In regio’s met veel coronabesmettingen overweegt de regering een avondklok in te stellen.

De bewindsploeg houdt nog meer lokale maatregelen achter de hand, zoals het beperken van de detailhandel en het sluiten middelbare scholen. Als de maatregelen niet voldoende helpen, is een volledige lockdown de volgende stap.