© Beerschot

Beerschot-speler Pietermaat was besmet met corona: “Ik dacht bij mezelf: hoe geraak ik in godsnaam terug op een voetbalveld?”

Dat Covid-19 geen lachertje is, heeft Tom Pietermaat (28) aan den lijve mogen ondervinden. Een maand geleden raakte de Beerschot-middenvelder besmet met het longvirus. Terwijl Pietermaat met zijn vriendin thuis in isolatie ging, kreeg hij duidelijk last van symptomen. “We hebben tien dagen plat gelegen met een ongelofelijk zwaar griepgevoel”, getuigt Pietermaat in een filmpje op de Twitter van de Antwerpse club.

“Een ongelofelijk zwaar griepgevoel. We moesten elkaar verplichten om toch maar iets te eten. Reukzin kwijt, smaak kwijt. Totaal geen fut meer.” Zo ervaarde Tom Pietermaat het coronavirus. Begin oktober testte de verdedigende middenvelder positief en ging hij samen met zijn vriendin in quarantaine.

Pietermaat was nochtans van plan om in die tien dagen in isolatie stevig te gaan joggen en fitnessoefeningen te doen thuis. Kwestie van fit te blijven. Niet dus. “Ik geraakte de zetel niet meer uit. Ik heb tien dagen letterlijk plat gelegen. Na die tien dagen heb ik dan toch een poging ondernomen om te gaan joggen. Ik hield het amper tien minuten vol. Toen besefte ik dat het heel lang zou duren om terug de oude te worden. Ik geraakte zelfs de trap niet meer op. Ik dacht: “Hoe geraak ik dan in godsnaam terug op een voetbalveld?””

“Wees voorzichtig!”

De Kielse club zorgde voor begeleiding voor Pietermaat en voorzag hem en zijn vriendin dagelijks van verse maaltijden om terug op krachten te komen. De 28-jarige Leuvenaar raadpleegde ook geregeld de dokter. Na twee weken testte Pietermaat weer negatief en mocht hij uit quarantaine. Maar dan was de ellende nog niet voorbij. “Ik mocht terug met de groep trainen, maar ik voelde dat ik nog niet in orde was. Gelukkig ben ik er de laatste twee weken terug bovenop gekomen.”

Je zou denken dat een topfitte profvoetballer meer bestand zou zijn tegen ziektes. Dat dacht ook Pietermaat. “Je bent jong, je weerstand is goed, je leeft gezond, je slaapt goed. Dat ik dan toch echt last had van die symptomen, daar ben ik wel van verschoten.”

Daarom wil de Beerschot-speler ook vooral jongere mensen waarschuwen. “Wees voorzichtig! Ik wil geen angst creëren, maar doe het niet alleen voor jullie familie. Bescherm ook jezelf, want het is geen lachertje als je het hebt. Het kan heel hard tegenvallen. Wees voorzichtig en volg de maatregelen”, aldus Pietermaat.

tsfn

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws