Igean vraagt uitdrukkelijk de regels te respecteren. 

Igean vraagt uitdrukkelijk de regels te respecteren. ©  RR

Recyclageparken blijven open, maar kringloopgoederen voorlopig niet welkom

Regio -

De verstrengde maatregelen hebben ook invloed op de werking van de recyclageparken van Igean. Alle recyclageparken blijven geopend volgens de normale openingstijden, maar er is een beperking op bepaalde fracties van kracht. Het betreft onder meer het inzamelen van kringloopgoederen.

“We doen er alles aan om zowel de afvalophaling als de inzameling via het recyclagepark zo veel mogelijk volgens planning uit te voeren. Toch hebben de verstrengde maatregelen ook hun weerslag. Zo zal het merendeel van onze recyclageparken voorlopig geen kringloopgoederen aanvaarden, met uitzondering van de recyclageparken in Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Ranst”, laat Igean weten. “De tijdelijke sluiting van niet-essentiële winkels zoals kringwinkels is daar de oorzaak van. We raden aan om herbruikbare goederen voorlopig bij te houden of te stockeren. Daarnaast wordt voorlopig geen textiel meer ingezameld in het recyclagepark van Aartselaar. Ook de huis-aan-huisinzameling in Malle op 12 en 26 november is geannuleerd.”

Igean vraagt ten slotte om onnodige bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen tot rustigere tijden en roept nogmaals op de nodige voorzorgsmaatregelen te respecteren, zoals de mondmaskerplicht en de vraag om alleen te komen. Alle info over de stand van zaken is te vinden op de website. bar

www.igean.be


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio