De leerlingen liepen meer dan 2.500 rondjes van 1 kilometer. © RR

Basisschool ’t Blokje loopt recordbedrag bij elkaar voor Haïti

Loenhout -

Gemeenteschool 't Blokje heeft tijdens een sponsorloop een recordbedrag van 8.500 euro bij elkaar gebracht voor een school in Haïti. Dat geld dient voor mondmaskers, ontsmettingsmiddelen en drinkwater.

De meer dan driehonderd leerlingen van de lagere school liepen of wandelden op een uur tijd zo veel mogelijk toertjes van 1 kilometer. Samen legden ze meer dan 2.500 rondjes af en daarmee brachten ze ruim 8.500 euro bij elkaar.

De opbrengst gaat naar school Notre Dame in het dorpje Mombin Croshu in Haiti. “Mombin Croshu ligt in een doodarme streek”, vertelt leerkracht Peter Van Gils die enkele jaren geleden Haïti bezocht. “We kregen in maart al berichten dat ze tekorten hadden aan basisbehoeften zoals mondmaskers, ontsmettingsmiddelen, watertanks voor drinkwater, banken, middelen voor het middageten,... Haiti is een van de drie armste landen ter wereld en draagt nog steeds de gevolgen van de enorme aardbeving, tien jaar geleden. De Wuustwezelse pater Jules Van Looveren verbleef vele jaren in de streek van Mombin Croshu en richtte er scholen op. Vandaar de band met Wuustwezel.”

Bij de heropstart van de scholen werden plannen gemaakt voor een sponsorloop. De ouders en grootouders sponsorden per afgelegde kilometer. vw

 


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio