©  EPA-EFE

Marc-André Ter Stegen keert terug uit blessure bij Barcelona en kan in Champions League aantreden

Bron: BELGA

Ronald Koeman kan bij FC Barcelona weer beschikken over Marc-André ter Stegen. De Duitse doelman, de nummer 1 onder de lat bij de Spaanse topclub, is hersteld van de operatie aan de knie die hij in augustus onderging. Ter Stegen traint weer mee en kan mogelijk woensdag in de Champions League tegen Dinamo Kiev zijn rentree maken.

“Het gaat goed met hem, maar we moeten afwachten of hij woensdag al kan spelen”, zei Koeman, die reservekeeper Neto zaterdag zag blunderen tegen Alavés. De Braziliaan verslikte zich na een half uur spelen in een terugspeelbal, waarna Luis Rioja de score kon openen. Barcelona kwam in de tweede helft dankzij een treffer van Antoine Griezmann wel op gelijke hoogte, maar de ploeg van Koeman slaagde er weer niet in te winnen in La Liga (1-1).

In de Champions League doet Barcelona het vooralsnog wel goed, met overwinningen op Ferencváros (5-1) en Juventus (0-2). “We werken hard en zitten op de goede weg”, zei Koeman, die de talenten Ansu Fati en Pedri al zag schitteren op het Europese podium. “Het zijn jonge spelers met heel veel kwaliteiten. Maar er komt ook veel druk bij kijken om voor deze club te spelen, daar moet ik ze ook tegen beschermen. Ze kunnen niet iedere wedstrijd spelen.” (belga)

Meer sportnieuws