©  Photo News

Thomas Meunier en Dortmund ongerust over corona voor match tegen Club Brugge: “De situatie in België is catastrofaal”

Club Brugge? Borussia Dortmund maakt zich vooral zorgen over de coronasituatie in België voor de Champions League-match van woensdag tegen blauw-zwart. “We willen er niet te lang blijven”, vertelde coach Lucien Favre op de persconferentie voor de match.

bla, wic, blg

Dat België de slechtste coronacijfers van Europa heeft, is ook bij Borussia Dortmund niet onopgemerkt voorbijgegaan. Op de persconferentie voor de match in Brugge ging de aandacht vooral naar die cijfers. “We weten dat het gevaarlijk is in België, maar het is overal gevaarlijk”, zei coach Lucien Favre. “We willen vliegen later dan gepland omdat we er niet te lang willen blijven. We keren ook zo snel mogelijk na de match terug. We moeten oppassen.”

“Het is op de limiet wat we doen”, becommentarieerde de trainer van Dortmund het doorgaan de Europese clubcompetities. “We reizen over heel Europa en dat is heel gevaarlijk. We weten dat het coronavirus stilaan overal aanwezig is en dat we moeten oppassen. We moeten ons concentreren op de wedstrijd en de regels gedisciplineerd volgen.”

Ook Thomas Meunier, die met Club Brugge zijn ex-club terugziet, maakte zich zorgen. “Ik ben blij dat ik in Duitsland ben en niet in België want de situatie is daar erger dan hier. Ik sta in contact met mijn familie in België en de situatie is daar catastrofaal. Ik denk dat België sterker had moeten reageren.”

Favre: “Club Brugge wordt concurrent voor eerste plaats”

Favre en Dortmund speelden twee seizoenen geleden ook al tegen Club Brugge in de Champions League. De Duitsers wonnen toen in Brugge met 0-1 dankzij een zeer gelukkig doelpunt van Pulisic, in eigen huis bleef het 0-0. “Club Brugge was toen al een sterke tegenstander”, erkende Favre.

“Ik heb toen ook gezegd dat er veel mogelijk is. Ze hebben zich sindsdien ontwikkeld. Club Brugge heeft veel kwaliteiten. Ze hebben ook het voordeel dat hun ruggengraat, het middenveld met Rits, Vormer en Vanaken, altijd aan boord blijft. Daarbovenop komen enkele jonge spelers, die toch al wat ervaring hebben opgedaan in de competitie en Champions League. Het team speelt al een tijd samen. Dat zie je. Het is geen toeval dat ze Belgisch kampioen zijn. Dit Club Brugge wordt zeker een concurrent voor de eerste plaats. Dat zag je ook tegen Zenit en Lazio. We moeten rekening houden met hen.”

Geen Hummels, mogelijk wel Haaland

Tegen Club Brugge zal Dortmund het alvast zonder verdediger Mats Hummels moet doen. “Hummels (die zaterdag in het competitieduel bij Arminia Bielefeld uitviel met een hamstringblessure, red.) gaat morgen zeker niet spelen”, legde Favre uit. “We hopen dat hij zaterdag opnieuw meespeelt tegen Bayern, maar het duel in Brugge komt zeker te vroeg. We hebben tot deze morgen zijn situatie geëvalueerd. Ik had hem er graag bij gehad, maar het is niet zo.” Erling Haaland zou er wel bij kunnen zijn. De twintigjarige Noor sukkelt met ongemak aan de knie. “Ik weet nog niet of hij zal spelen”, zei Favre. “We wachten af. We hebben voorin veel mogelijkheden. We gaan zien wie speelt. Ik weet het echt nog niet.”

Dortmund staat na twee speeldagen in de Champions League derde in groep F met een drie op zes. Club Brugge staat een plekje hoger met vier op zes.

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws