©  Photo News

Icoon Ryan Giggs coacht Wales deze maand niet nadat hij opgepakt werd op verdenking van partnergeweld

Ryan Giggs zal deze maand Wales niet leiden tijdens de oefeninterland met de Verenigde Staten (12/11) en de Nations League-wedstrijden thuis tegen Ierland (15/11) en Finland (18/11). Dat heeft de voetbalbond van Wales (FAW) dinsdag bevestigd, nadat berichten opdoken dat de ex-speler van Manchester United opgepakt werd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Kate Greville.

wic, blg

Giggs werd gefotografeerd terwijl hij het politiebureau verliet nadat de politie opgeroepen was voor huiselijk geweld op zijn adres. “Hij ontkent de beschuldigingen van slagen en verwondingen”, liet zijn manager verstaan tegenover The Daily Mail. “Hij zal al zijn medewerking verlenen aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld.”

“De politie werd om 22.05 gebeld na meldingen van een hoogoplopende ruzie”, legde een woordvoerder van de politie uit aan tabloid The Sun. “Een vrouw in de dertig had lichte verwondingen opgelopen, maar had geen verzorging nodig. Een 46-jarige man werd daarop opgepakt op verdenking van slagen en verwondingen.

Bekendmaking selectie uitgesteld, assistenten nemen over

Aanvankelijk had de voetbalbond van Wales dinsdag een persconferentie gepland ter aankondiging van hun selectie voor de komende interlandbreak, maar die werd afgeblazen door de beschuldigingen tegenover Giggs. Later op de dag bevestigde de voetbalbond dat Giggs niet aan het roer zal staan bij Wales voor de komende drie interlands.

De beslissing viel volgens een mededeling van de FAW “in onderling overleg” met hun bondscoach. Assistent Robert Page neemt voor het drieluik over. Hij krijgt hierbij de steun van de Nederlander Albert Stuivenberg, die in het verleden aan de slag was als trainer van KRC Genk.

Giggs speelde zijn hele profcarrière gedurende 24 jaar bij Manchester United en kwam 64 keer uit voor de nationale ploeg. Hij werd in januari 2018 aangesteld als manager van Wales na zijn indrukwekkende carrière als voetballer, waarin hij onder meer dertien landstitels in Engeland en twee titels in de Champions League won met United.

Meer sportnieuws