©  Photo News

Campenaerts heeft nog geen ploeg voor 2021 en is bereid om fors in te leveren

Heuglijk nieuws voor Antwerpenaar Victor Campenaerts. Hij en Fanny Lecluyse hebben een huis gekocht in Gavere. Minder fijn nieuws: de 29-jarige werelduurrecordhouder heeft nog steeds geen ploeg voor 2021.

Sinds de hoofdsponsor bij zijn huidige werkgever NTT zich ­terugtrok, had hij al verschillende “interessante gesprekken, maar het werd nooit concreet”. Campenaerts wil ver gaan om een nieuw ­contract te versieren. “Ik ben bereid om fors in te leveren op mijn loon. Zolang ik maar prof kan blijven bij een goeie ploeg. Het is niet de ­bedoeling om ons huis in één jaar af te betalen.”

Campenaerts had bij NTT een contract van één jaar plus twee jaar als de ploeg verder ging, maar sinds juli kan hij onder die clausule uit. Hij is dus vrij. “Douglas Ryder, de ploegmanager van NTT, was op bezoek in de Giro. In een ­gesprek met mij zei hij dat hij nog steeds hoopt een nieuwe sponsor te vinden, maar het is ­intussen al november. Dat antwoord laat op zich wachten.”

Campenaerts kende geen topjaar, maar hij werd wel derde op het EK, achtste op het WK en twee keer tweede in de jongste Giro. “Het was niet mijn beste seizoen, maar zonder Ganna had ik een tijdrit gewonnen in de Tirreno en de Giro. Dan spraken we van een superjaar.”

Education First

Mogelijk biedt het Amerikaanse Education First een uitweg. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters is er nog plaats, ze heeft een sterke tijdritcultuur en rijdt op snelle tijdritfietsen van Cannondale. Campenaerts is niet de enige ­Belgische World Tour-renner die begint te ­wanhopen.

Ook Stijn Vandenbergh (36, AG2R), Sander Armée (34, Lotto-Soudal), Guillaume Van Keirsbulck (29, CCC), Julien Vermote (31, Cofidis) en Dimitri Claeys (33, Cofidis) hopen nog een laatste strohalm te vinden om prof­renner te kunnen blijven in 2021. (bvc, givl)

Meer sportnieuws