Marleen Van den Eynde, Sjos Van Beirendonck, Nora Sas en Jeanine Rijmen met hun vlaggen van Ferm op de nieuwe Troostplek.  © kma 

Ferm opent nieuwe plek om even stil te staan bij gemis

Pulle -

Ferm Pulle opende dinsdag 2 november op Allerzielen een troostplek in de dorpstuin ‘den Hof van de Pastoor’. Het werd een opening met amper vier personen, want meer was niet toegestaan. “Maar als de voorjaarsbloeiers bloeien hopen we deze opening over te kunnen doen.”

Ferm Pulle, de vroegere KVLV, kreeg bloembollen van de nationale tak om een troostplek aan te planten waar iedereen naartoe kan komen voor rust of een babbeltje. “Niet alleen om de coronaslachtoffers te herdenken, maar voor iedereen die iemand moet missen”, legt Marleen Van den Eynde uit. “Hier in den Hof van de Pastoor kom je altijd wel iemand tegen om een babbeltje te doen. Maar je kan ook op de bank komen zitten. We zouden er ook graag een plek van maken waar je een kaars kan komen branden, maar die praktische uitwerking moet nog op punt worden gezet.”

Normaal zou de opening in het bijzijn van alle verenigingen en een afvaardiging van het gemeentebestuur zijn gebeurd. “Maar de burgemeester belde af, hetgeen wij volledig begrijpen”, zegt Nora Sas van Ferm. Vier leden van Ferm – Nora Sas, Marleen Van den Eynde, Sjos Van Beirendonck en Jeanine Rijmen – lazen enkele teksten voor. Als in het voorjaar de bloemen komen piepen, hoopt Ferm de ceremonie nog eens over te kunnen doen met meer volk.

Ferm zat niet stil en heeft in den Hof van den Pastoor tal van vriendelijke spookjes, spinnenwebben en skeletten opgehangen. Vanaf 17u worden kaarsen aangestoken zodat inwoners er met hun kindjes een halloweenwandeling kunnen maken. “Een zoektocht hebben we er bewust niet bijgedaan, want dan blijven de mensen te lang op dezelfde plaats staan”, legt Nora uit. “Maar zo is er toch iéts in de herfstvakantie.”

Traditioneel organiseert KWB Pulle een grote halloweenwandeling, maar die werd afgelast.  kma

Ook het oude huisje achter de pastorie is griezelig gemaakt. ©   kristin matthyssen

De leden doen hun best om de dorpstuin te versieren. ©   kristin matthyssen

Een spookje in de dorpstuin. ©  kristin matthyssen

Spookjes en pompoentjes in de dorpstuin. ©   kristin matthyssenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio