Inbrekersmateriaal gevonden in wagen met vervalste nummerplaat

Hoboken -

Waarom er allerhande inbrekersmateriaal in hun wagen lag? Op die vraag konden twee mannen afgelopen weekend geen zinnige uitleg geven in Hoboken. Omdat het duo gekend was voor eerdere diefstallen, werden ze dan ook opgepakt door de politie.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid controleerde de wagen van het duo in Hoboken omdat de nummerplaat nogal in het oog sprong. “De officiële stempel bleek duidelijk vervalst. Uit de controle bleek niet alleen dat de nummerplaten vervalst waren en niet overeenkwamen met het type van voertuig, maar ook dat de twee inzittenden uitgebreid gekend waren voor allerlei feiten van diefstal”, legt de politie uit.

In de wagen vond de politie verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om in te breken. “Omdat de beide mannen geen zinnige uitleg konden geven voor de situatie werden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, klinkt het.

Diezelfde avond merkte een patrouille van het WOT Zuid een bestuurder op die nogal druk in de weer was met zijn gsm en gps in de Jan Van Rijswijcklaan. “Omdat het voertuig gelinkt kon worden aan diefstal en drugshandel werd het in observatie genomen”, zegt de politie.

Na een kort ritje maakte de man contact met een andere persoon. Daarop ging de politie over tot controle. “Er bleek sprake te zijn van de verkoop van malafide gsm’s en laptops. Bij een huiszoeking werden nog tal van verdachte gsm-toestellen aangetroffen”, aldus de politie. De man werd voorgeleid op verdenking van heling.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio