© Politie Antwerpen 

Man met acht bankkaarten op zak gearresteerd op verdenking van witwassen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vorige week een man gearresteerd op verdenking van witwassen. De man had 2.745 euro cash op zak en maar liefst acht bankkaarten, allemaal op naam van verschillende personen.

De man liep tegen de lamp toen hij met zijn wagen in de Statiestraat de voetgangerszone binnenreed. Dat is natuurlijk verboden, waarop het wijkteam van de Quinten Matsijslei de man aan de kant zette voor controle.

“De bestuurder bleek 2.745 euro cash en 8 bankkaarten op zak te hebben. De bankkaarten stonden allemaal op naam van verschillende personen. Omdat er wordt vermoed dat de man zich inlaat met het witwassen van geld werden alle bankkaarten en het cash geld in beslag genomen”, zegt de politie. De man werd gearresteerd. In de koffer vond de politie twee grote flessen lachgas.

Ook in Berchem nam de politie meerdere flessen lachgas in beslag. Tijdens een overlastpatrouille trof het wijkteam van Junostraat namelijk 13 gevulde lachgasflessen aan. Die werden allemaal in beslag genomen. Tijdens die controle beboette de politie ook nog twee sluikstorters en iemand die een joint rookte op straat.

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio