De twee mannen werden in de C&A in Mechelen betrapt. © Photonews

Betrapte winkeldief draagt badpak onder kledij: “Om mijn spieren warm te houden”

Mechelen -

Twee Roemeense mannen stonden maandag voor de rechter in Mechelen op beschuldiging van diefstal. Een van de mannen droeg onder zijn kledij een badpak. Hoewel de politie vermoedde dat het diende op zaken onder te kunnen verstoppen, zei de beklaagde dat hij het badpak droeg om zijn spieren warm te houden.

Een politieman in burger merkte vorige maand hoe twee mannen rondhingen in de C&A in Mechelen en zich daar verdacht gedroegen. Bovendien had een van de kerels een rugzak bij die voller leek dan op het moment dat ze de winkel waren binnengestapt.

Uiteindelijk werden Sandu-Alexandru A. en Leonard-Cornel P. staande gehouden. In de rugzak zaten twee truien en een jas. Het tweetal werd aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat P. eerder ook diefstallen had gepleegd in Vilvoorde en Antwerpen.

Opvallend was dat Sandu-Alexandru onder zijn kledij een badpak droeg. Een techniek die door dieven wordt gebruikt om spullen onder te verbergen, zonder dat er een kans is dat die spullen op de grond vallen. Maar de Roemeen hield vol dat hij niets met diefstallen te maken had. “Ik heb niets gestolen in de C&A. Ik heb een ernstige ziekte. Om mijn spieren warm en stevig te houden, draag ik een badpak.”

Leonard-Cornel gaf wel toe dat hij een jas had gestolen. “Mijn cliënt neemt zijn verantwoordelijkheid op en wil de gevolgen van zijn daden dragen”, zei de advocate van de man.

De aanklager vorderde zes maanden cel tegen A. en een jaar cel tegen P. Het vonnis in de zaak valt op 16 november.(tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio