©  BELGA

Zwaar verdict voor Zinho Vanheusden: seizoen voorbij, deze week nog operatie

Wat gevreesd werd is maandagvoormiddag ook bevestigd: Zinho Vanheusden heeft de kruisbanden in zijn rechterknie gescheurd. De Hasseltse aanvoerder van Standard wordt deze week nog geopereerd. Zijn seizoen zit erop.

De 21-jarige Hasselaar meldde zich vanochtend in het Luikse ziekenhuis CHC voor onderzoek. Helaas voor de Standard-aanvoerder heeft het noodlot opnieuw toegeslagen. Hij heeft de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en is minstens zes maanden buiten strijd. Nog deze week wordt hij geopereerd.

In de competitiematch tegen KV Oostende van zondag (1-0-zege) zakte Vanheusden na een duel met Gueye door zijn knie en schreeuwde hij het uit van de pijn. Voor de kersverse Rode Duivel is het al de derde keer dat hij langdurig uit zal door een knieblessure.

De eerste keer, in september 2017, scheurde hij de kruisbanden van zijn linkerknie in een Youth League-duel met Inter Milaan. Hij was een halfjaar out. Vorig jaar werd hij ook aan de linkerknie geopereerd voor een loshangend stukje bot en miste hij vier maanden, waardoor hij onder meer het EK U21 aan zich voorbij moest laten gaan.

De Hasselaar knokte zich telkens weer terug en maakte dit seizoen reuzenstappen. Dat resulteerde vorige maand tot een debuut bij de Rode Duivels, in de oefeninterland tegen Ivoorkust. “Dit smaakt naar meer”, liet hij toen verstaan. Nu zit het seizoen van de jonge verdediger er in principe al op. 

bfa, tomas

MEER OVER Standard de Liège

Meer voetbalnieuws