Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel. © Photo News

Lefevere: “Beslissen pas over Remco Evenepoel in de Tour als we weten of de Spelen doorgaan”

Patrick Lefevere kon de Tour-presentatie niet live volgen. Tijdens de uitzending op France 3 zat hij op het vliegtuig na een bezoek aan zijn renners in de Vuelta. De CEO van Deceuninck - Quick Step bekeek het traject nadien en is in zijn nopjes. “Ik tel 58 tijdritkilometers. Dat is niet min. Een pak meer dan de voorbije jaren.”

LEES OOK. Voer voor een complete renner: Tour-parcours is op maat van Van Aert, Van der Poel en (waarom niet?) Evenepoel

“Er werd beweerd dat ASO destijds amper tijdritkilometers inlaste om Bardet en Pinot te bevoordelen, maar dat heeft weinig geholpe”, aldus Lefevere. “Toevallig hebben wij met Remco nog een renner die goed kan tijdrijden. Hij werd Europees kampioen, tweede op het WK... Akkoord, momenteel steekt Filippo Ganna er boven uit, maar Remco heeft Ganna al geklopt en Remco kan ook een stukje bergop rijden.”

Het parcours van de Tour 2021 lijkt dus wel gesneden koek voor Evenepoel. “Alles hangt er vanaf of de Spelen doorgaan. Remco wil absoluut naar de Spelen. We zullen moeten bekijken wat het beste past in functie van Tokio.” Tussen het einde van de Tour en de wegrit op de Spelen zitten maar zes dagen. “Dat is echt weinig. Je moet toch rekenen op een vlucht van minstens tien uur en een jetlag. Ik wil ook het parcours van de Giro nog afwachten. Als de Italianen ook hun best doen met de tijdritten, is dat voor Remco misschien een betere combinatie met de Spelen.”

Met Alaphilippe heeft Lefevere nog een andere topper die lonkt naar de Spelen, maar de Fransman zal de Tour zeker rijden. “Als wereldkampioen in eigen land zal Julian de Tour wel rijden. Ook hij kan goed tijdrijden. Als Julian in form is kan die jongen een beetje alles.”

 (bvc)

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws