Alleen ceremoniewagens zijn voortaan nog welkom in de buurt van het Tempelhof in Beerse. © Bart Van den Langenbergh

Auto’s niet meer welkom rond het Tempelhof

Beerse -

Auto’s mogen niet meer rond het Tempelhof in de Bisschopslaan in Beerse rijden. Alleen ceremoniewagens zijn nog toegelaten om tot aan het gebouw te rijden.

 Ceremonies zoals trouwplechtigheden in Beerse vinden voortaan niet meer plaats op het gemeentehuis maar wel in het historische Tempelhof op de Bisschopslaan. De verhuis brengt ook enkele wijzigingen mee aan het verkeersreglement aan het Tempelhof.

De gemeenteraad besliste dat auto’s niet meer welkom zijn in de buurt van het gebouw, met uitzondering van ceremoniewagens. Trouwers kunnen dan nog wel tot vlak bij het gebouw rijden. De enkele parkeerplaatsen aan de zijkant blijven wel behouden, maar rond het Tempelhof rijden, is niet meer mogelijk. “Naast de ingang van het Tempelhof leggen we nog wel een parkeerplaats voor mindervalide personen aan”, zegt Rommy Swinnen (CDE-Vlim.be), schepen van Mobiliteit.

Raadslid Jan Van Dijck (Vlaams Belang) vroeg aandacht voor parkeerplaatsen voor ouderen tijdens de wekelijkse woensdagmarkt. “Ouderen die moeilijker ter been zijn, parkeren tijdens de markt geregeld aan het Tempelhof. Dat wordt nu een probleem voor hen”, zei Jan Van Dijck. Het schepencollege bekijkt daarom of er mogelijk toch nog een uitzondering voor de woensdagmarkt kan worden toegestaan. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio