©  Photo News

Meer dan 60 besmettingen in wzc Hoghe Cluyse: “Gelukkig zijn de meesten niet echt ziek”

Hemiksem -

Het coronavirus grijpt wild om zich heen in woonzorgcentrum Hoghe Cluyse. Nadat er een aantal besmettingen was vastgesteld, werd vorige week iedereen van de bewoners en het personeel getest. Uiteindelijk blijkt een zestigtal mensen besmet.

“Vorige week was aan het licht gekomen dat vijf bewoners en drie medewerkers besmet waren. Maandag werd onmiddellijk iedereen getest en werden er veel meer besmettingen vastgesteld: 28 bewoners en 35 personeelsleden. Gelukkig zijn de meeste mensen niet echt ziek en vertonen ze ook geen symptomen”, zegt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V).

“Momenteel kan het allemaal nog worden opgevangen, al wordt er nu continu volgens zondagdienst gewerkt, dus ook in de week. Komende week gaat een aantal mensen ook al wel opnieuw inzetbaar zijn.” Er hebben zich ook vrijwilligers aangediend om een handje te komen toe steken, onder andere een cafébaas die mee in de keuken is komen helpen.

Net zoals overal in Vlaanderen nam ook in Hemiksem het aantal nieuwe Covid-19 besmettingen de afgelopen week fel toe. De cijfers zijn verdriedubbeld. “Ik kan het niet genoeg herhalen: houd afstand en leef de genomen maatregelen strikt na!”, roept de burgemeester nogmaals op. (bar)

MEER OVER Coronavirus