©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 6

Van 2-0 naar 2-2: KV Mechelen stunt met spectaculaire terugkeer op bezoek bij Club Brugge

KV Mechelen strikes back. Malinwa, dat de afgelopen twee weken geteisterd werd door corona, knokte op bezoek bij Club Brugge terug na een 2-0 achterstand en sleepte dankzij goals van De Camargo en Schoofs nog een verdiend punt uit de brand. Een serieuze opsteker na een paar moeilijke weken voor KV.

Met frisse tegenzin waren Vrancken en zijn spelers deze middag de bus opgestapt richting Brugge. Malinwa - met zeven spelers in quarantaine en vijf er nog maar een dag uit - had gesmeekt bij de Pro League om het duel uit te stellen maar kreeg daar geen gehoor.

Bij afwezigheid van Vranckx (corona) en Kabore (geschorst) dropte Vrancken twee debutanten in de ploeg: Sandy Walsh en ‘comeback kid’ Steven Defour, die zijn eerste officiële optreden maakte voor Malinwa, zeventien jaar na zijn vertrek als jeugdspeler. Storm heroverde zijn plaats op de linkerflank ten koste van Engvall. Bij Club Brugge roteerde Clement vooral in het offensieve compartiment. Okereke, Krmencik en Lang kregen hun kans. Diatta, Dennis en De Ketelaere kregen rust.

Onterechte beauty

Het matchbegin bracht veel Brugs balbezit maar weinig animo tot Krmencik in minuut 13 met een gil neerging in de buurt van de zestien. Een straf staaltje Tsjechische cinema zo bleek uit de herhaling. Vanlerberghe speelde de bal, van een overtreding was geen sprake. Vormer trok er zich weinig van aan en schilderde de vrije trap fraai in de winkelhaak. Een beauty, maar wel een onterechte. Het onrechtvaardigheidsgevoel waarmee KV al naar Brugge was afgereisd werd nog wat extra aangedikt.

Net voor het halfuur verdubbelde Club de voorsprong. Bijker verspeelde de bal op links, Vanaken stuurde Lang perfect in het straatje en de ex-Ajacied liet Coucke geen kans (2-0). Een walkover leek even in de maak maar onder leiding van een strijdende Defour knokte KV zich knap terug in de match. Hairemans mikte een eerste goede kans van dichtbij op Mignolet.

Braziliaans juweeltje

Toch zou KV nog voor rust de aansluitingstreffer lukken. En hoe! Een lage voorzet van Mrabti werd op weergaloze wijze door Igor De Camargo met de hak voorbij Mignolet geprikt. Een bewijs dat de 37-jarige spits na twintig jaar in België nog geen druppel van zijn Braziliaanse bloed is verloren. Héérlijk doelpunt op z’n Neymars.

KV tankte vertrouwen uit het doelpunt en trok de goede lijn door na rust. Mrabti mikte een goede schietkans naast en Storm trapte op Mingolet. Aan de overkant werd een doelpunt van Krmencik nog terecht afgekeurd voor buitenspel. KV was nu de evenknie van de thuisploeg en versierde ook de meeste kansen. Een goede Storm kon De Camargo twee keer bedienen op counter: de eerste keer mikte de spits te centraal op Mignolet, de tweede keer kon hij net niet bij de bal.

Supersub Schoofs

Vlak voor het ingaan van het slotkwartier betaalde Defour de prijs voor zijn inspanningen. De middenvelder moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Schoofs. Ook zonder zijn aanjager bleef KV op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam die er ook. Een verre voorzet van Hairemans werd op de achterlijn terug voor doel gekopt door Storm. Invaller Schoofs stond aan de tweede paal op de juiste plaats om de 2-2 van dichtbij binnen te knikken. Club Brugge probeerde er nog een flauw slotoffensief uit te persen maar kon Coucke niet meer bedreigen.

Het felbevochten gelijkspel betekent voor KV Mechelen een serieuze opsteker na twee moeilijke weken. In het klassement schiet KV niet veel op met het punt maar één ding is nu wel zeker: het coronavirus heeft KV Mechelen niet klein gekregen.

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws