©  BELGA

Eind dit jaar geen jumping in Mechelen

De prestigieuze jumping in Mechelen vindt eind dit jaar (26-30 december) niet plaats. Dat heeft de organisatie, die zich focust op de volgende editie in 2021, zaterdag gemeld. “Helaas betekenen de nieuwe maatregelen die in België tegen de coronapandemie zijn geïntroduceerd dat we geen andere keus hebben dan de jumping van Mechelen in 2020 te annuleren”, klinkt het.

De jumping in Mechelen vormt traditioneel aan het einde van het jaar de hoogmis van de ruitersport in ons land. Dit jaar valt het event echter in het water, als gevolg van de coronacrisis.

“We wilden het zo graag, we waren gemotiveerd, we hadden inmiddels verschillende scenario’s uitgewerkt en kwamen zo tot een mooie, alternatieve lightversie om het jaar alsnog met een sportief hoogtepunt te eindigen”, schrijft de organisatie in een mededeling. “We zullen het nu moeten doen met de supermooie herinneringen die we hebben sinds 1980 en ons moeten focussen op onze volgende editie in 2021 ... in de Nekkerhal, waar we dan eindelijk allemaal samen die 40 jaar kunnen vieren.”

“Ook wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen, de gezondheid van onze eigen mensen en jullie allemaal vooropstellen. Samen moeten we deze pandemie bestrijden en vooruitkijken”, besluit de organisatie.  Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio