©  BELGAIMAGE

Beroepsverbod en gevangenisstraffen voor ‘Visboeren’

De rechtbank in Antwerpen heeft twee broers van de familie A. veroordeeld tot gevangenisstraffen, een beroepsverbod en boetes. De twee maakten zich schuldig aan valsheid in geschrifte, faillissementsmisdrijven en misbruik van vertrouwen.

Terwijl de federale gerechtelijke politie in 2018 een onderzoek startte naar de betrokkenheid van de familie A. bij internationale cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen, werden ook de handelszaken van de Borgerhoutse broers onder de loep genomen. De familie, in Borgerhout gekend als de Visboeren, baatte toen vijf viswinkels in Antwerpen uit. In maart werden broers Rachid en Mohamed al veroordeeld tot zes jaar cel voor de drugssmokkel, een derde broer Hassan kreeg vier jaar cel.

Vorige maand verscheen Rachid A. opnieuw voor de rechter, dit keer samen met zijn broer Ibrahim. “In april 2019 kwam het onderzoek naar de ‘Visboeren’ bij het team Ecofin van de lokale recherche terecht”, meldt de politiezone Antwerpen in een persbericht. Dat onderzoek mondde nu uit in een nieuwe rechtszaak. “De rechtbank oordeelde dat beide broers zich schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte, faillissementsmisdrijven, economische inbreuken en inbreuken op de vennootschapswetgeving. De oudste (Ibrahim, red.) werd ook schuldig bevonden aan misbruik van vertrouwen”, laat de politie weten.

Rachid A. krijgt bovenop zijn eerdere straf voor drugssmokkel nog een bijkomende celstraf van acht maanden en een boete van 4.000 euro. Ibrahim werd veroordeeld tot vijftien maanden cel en een boete van 15.000 euro. “Allebei kregen ze ook een beroepsverbod van zeven jaar”, zegt de politie. “Daarnaast werden ze op burgerlijk vlak veroordeeld tot boetes van 107.752,98 en 26.121,59 euro.”

sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Misdaad Antwerpen