Archiefbeeld van een sluikstort in Antwerpen. 

Archiefbeeld van een sluikstort in Antwerpen. ©  rr

21 sluikstorters op heterdaad betrapt tijdens politiecontroles

Bij anti-sluikstortacties van de politie zijn op het Kiel 21 sluikstorters op heterdaad betrapt. Ook in Merksem mogen enkele verdachten zich aan een boete verwachten.

De wijkteams van Merksem en van het Kiel gingen de afgelopen week samen met de stedelijke diensten op pas. “Ze trokken opnieuw ten strijde tegen sluikstorters”, zegt de politiezone Antwerpen. “Er werd actief gepatrouilleerd en gebruikgemaakt van tijdelijke en vaste camera’s om sluikstorters te betrappen.” Met succes blijkbaar, op het Kiel werden liefst 21 sluikstorters op heterdaad betrapt, vijf van hen komen er met sensibilisering vanaf, de rest mag een boete verwachten. “In Merksem werden vier processen-verbaal opgesteld tegen verdachten van sluikstorten, zij zullen de rekening gepresenteerd krijgen”, aldus de politie.

De politie looft de samenwerking met de stad Antwerpen. “Dankzij die samenwerking kon in het afval gezocht worden naar aanwijzingen tegen mogelijke verdachten én kon het afval nadien meteen worden opgeruimd.” In Merksem werden op die manier 33 sluikstorten opgeruimd.

In de marge van de actie werden ook zeventien verkeersovertredingen vastgesteld, voornamelijk bestuurders die fout geparkeerd stonden of door het rode licht reden. “Een dame kreeg een boete omdat ze de uitwerpselen van haar hond niet opraapte”, besluit de politie. sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio