Drugscrimineel Mike G. (rechts) wilde zijn vrouw Kristel A. (links), met wie hij getrouwd was in de gevangenis, bevrijden. © rr

Drie verdachten van helikopterkaping in Deurne blijven in de cel

Deurne -

De drie verdachten van de helikopterkaping in Deurne blijven nog zeker een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdag beslist. Mike G. (24) uit Tongeren wilde met de helikopter zijn echtgenote gaan bevrijden uit de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst, maar het toestel kon niet landen op de binnenplaats.

blg

De drie verdachten hadden op 25 september een afspraak voor een helikoptervlucht boven Brussel om luchtfoto’s te maken. Toen het toestel boven het Brusselse justitiepaleis vloog, haalden de passagiers plots airsoftwapens boven. De piloot, een vrouw van 36, werd bedreigd en gedwongen richting Berkendael te vliegen, de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst. Daar zat de echtgenote van Mike G. opgesloten op verdenking van de moord op haar ex-partner.

De helikopter kon niet echter niet landen op de binnenplaats en zette vervolgens koers naar het Waals-Brabantse Hélécine. Daar stapte de drie verdachten uit het toestel en sloegen ze op de vlucht.

De federale gerechtelijke politie Antwerpen kon Mike G. uit Tongeren, Dennis L. (22) uit Lanaken en Yenthe P. (18) uit Bilzen een dag later arresteren. Ze werden aangehouden voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan een criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot ontvluchting.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio