© FGP Antwerpen

Zeven verdachten naar rechtbank verwezen voor heling gestolen werfmateriaal

De raadkamer in Antwerpen heeft zeven verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen. Ze zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die zich op internationaal niveau bezig hield met de aan- en verkoop van gestolen werfmateriaal en gestolen voertuigen. Meer dan 2.000 gestolen werktuigen werden tijdens het onderzoek in beslag genomen.

blgBron: BELGA

Het onderzoek was eind juli 2019 gestart en spitste zich toe op een groep inbrekers die in het bijzonder oog bleek te hebben voor het duurdere materiaal van de merken Hilti, Bosch, Festool en Makita. Een Bulgaars koppel uit Merksem kwam in beeld als helers van de gestolen toestellen.

De lokale politie bleek bij hen al een huiszoeking te hebben uitgevoerd in juni 2019, waarbij toen al 550 stuks aan werkmateriaal in beslag werd genomen. Verder onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie bracht aan het licht dat een organisatie bestaande uit Bulgaren zich bezighield met werfdiefstallen en diefstallen uit werfvoertuigen, maar vooral ook met de heling van de gestolen toestellen.

De speurders konden de verblijfplaatsen, de vervoersmiddelen en de stockageplaatsen van de verschillende leden achterhalen en kwam er ook achter dat het gestolen goed werd doorverkocht op onder meer tweedehandssites. De organisatie wordt op dit moment al gelinkt aan zowat 20 diefstallen, verspreid over het hele land. In Duitsland is een 40-tal benadeelden geïdentificeerd.

Op 16 december 2019 ging de politie over tot tien huiszoekingen op verschillende locaties in Antwerpen. Daarbij werden garages, stockageruimtes en woningen leeggehaald. Meer dan 2.000 gestolen werktuigen werden aangetroffen. De politie nam ook voertuigen en een hoeveelheid cash geld in beslag. Acht personen werden toen opgepakt en vijf van hen werden aangehouden.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio