Stagestudenten verpleegkunde helpen in het Lierse Heilig Hartziekenhuis bij preoperatieve screenings. © Chris Van Rompaey

Verpleegkundestudenten helpen druk op Heilig Hartziekenhuis te verlichten

Lier -

Nu het alle hens aan dek is in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen om de tweede coronagolf op te vangen, helpen stagestudenten verpleegkunde in het Lierse Heilig Hartziekenhuis bij preoperatieve screenings. Zo maken ze handen vrij voor de zorg.

“Het Lierse Heilig Hartziekenhuis schakelt onze stagestudenten in in de wiscontainer. Ze helpen bij de preoperatieve screenings, want ook die patiënten moeten een test ondergaan. Door deze preoperatieve voorbereidingen te ondersteunen, komt er in het ziekenhuis personeelscapaciteit vrij voor de Covid-zorg. Hier zijn tweedejaars gestart, maar in de stageperiode van november-december zetten we ook derdejaarsstudenten verpleegkunde in”, zegt stagecoördinator Peter Vervoort.

“Thomas More werkt al jaren nauw samen met het Lierse ziekenhuis. In deze crisisperiode willen we het ziekenhuis ondersteunen waar nodig. Ook het Sint-Aloysiusinstituut voor verpleegkunde (SAL) biedt trouwens stagestudenten aan voor het uitvoeren van preoperatieve screenings. Dit is echt wel een mooi voorbeeld van de symbiose tussen de Lierse zorgscholen en het Heilig Hartziekenhuis Lier. Samen sterk, zeg maar.”

Ook in de regio’s Mechelen en Turnhout zijn verpleegkundestudenten van Thomas More als stagiair actief in de plaatselijke triagecentra.  CVRMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio