©  Photo News

 

 ©  Dick Demey

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Geen ommekeer bij Lierse: opnieuw verlies tegen Lommel en nu al 0 op 12

Vier op een rij! Lierse K. wist ook in zijn thuismatch tegen Lommel de neerwaartse trend niet om te buigen: 1-3. Ondanks een vroege goal van Fessou Placca liepen de Pallieters op een vierde opeenvolgend verlies. En erger nog: de Lierenaars slikten alweer drie tegendoelpunten. De hoerastemming van de eerste weken is helemaal weg op het Lisp.

Vijftien tegengoals in de voorbije zes matchen. Het voorspelde al weinig goeds en het cijfermateriaal bleek ook gisteren heel representatief voor Lierse. Bij de eerste de beste tegenprik voor rust met rode kaken en na de pauze op vier minuten tijd helemaal koud gemaakt. Telkens zelf niet vrij van zonde overigens. Zo roep je het onheil over jezelf af. En win je geen wedstrijden. Een vroege goal van Fessou Placa ten spijt.

Want ja, de start van de werkavond kon amper beter geschreven worden. Echt veelbelovend. Geen tien minuten ver en de Pallieters hadden zowaar een voorsprong beet. De makelij was van een gekend recept. Een snelle omschakeling waarbij uiteindelijk Placca door Van Genechten werd afgezonderd en de Togolees haarfijn in de verste hoek besloot. De thuisploeg kreeg nadien de kans om zijn vroege bonus nog verder uit te diepen, maar Gilis trof op het kwartier de lat en Svedkauskas maakte een knal in de korte hoek van Allach onschadelijk. Op een scherp aangesneden voorzet van Allach kopte Placca dan weer van dichtbij naast. Tussendoor liet ook Ugalde aan de overzijde een zekere gelijkmaker toch nog liggen. Van aan de rand van de kleine rechthoek mikte hij onbesuisd hoog over. Een pijnlijke misser, die hij met de rust in zicht herstelde door het leer hard in het dak van het doel te jagen. Evenwicht halfweg dus.

Geen kwartier ver in de tweede helft konden de boeken al dicht. Kinderlijk afgemaakt. Eerst liet El Ansri ongehinderd Moreno in de zestienmeter duiken en die besluit met een schuiver in de hoek. Vier minuten later mocht Zaroury op wandel in de grote rechthoek en schoot over een graaiende Brughmans raak. Het laatste halfuur was van wel willen, maar niet kunnen. Lierse maakte nog wel jacht op de aansluitingstreffer, maar miste kwaliteit en koelbloedigheid om zijn wil ook hard te maken. Frustratie en onmacht haalden zo geleidelijk aan de bovenhand op wil en geloof. Een schuiver van Petrov nipt naast de paal was zo nog het enige wapenfeit dat de thuisploeg voor kon leggen.

En dus nemen de zorgen op het Lisp toe en laat de wederopstanding alweer op zich wachten. Want laat duidelijk zijn dat de 0 op 12 binnen zal komen. Money time zou het worden, een verse uppercut werd de realiteit. Met een bezoek aan leider Seraing volgende week kondigt de nabije toekomst zich bovendien uiterst pittig aan. Ook daar zal de deur dicht trachten te houden de eerste opdracht moeten worden voor Lierse. Net dat wil sinds de openingsdag bij Westerlo maar niet lukken.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Smolders, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, El Ansri (73’ Van der Veken), Gilis (66’ Samyn), Allach, Placca, Petrov (73’ Mathieu Troonbeeckx).

LOMMEL: Svedkauskas, Thordarson, Lemoine, Wuytens, Kis, De Souza, Brebels, Moreno (79’ Cejas), Ugalde, Zaroury (90’ Aabbou), Kadiri (84’ Milan Troonbeeckx).

DOELPUNTEN: 9’ Placca 1-0, 40’ Ugalde 1-1, 53’ Moreno 1-2, 57’ Zaroury 1-3.

GELE KAARTEN: 79’ Bitsindou, 84’ Smolders, 92’ Cejas.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

Kurt Guldentops

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws