De vondst had een straatwaarde van zo’n 25 miljoen euro.  

De vondst had een straatwaarde van zo’n 25 miljoen euro.  © Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar aangetroffen halve ton cocaïne

In het onderzoek naar de vondst van 498 kilogram cocaïne in een loods in de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek) zijn de voorbije dagen nog twee verdachten opgepakt. Het gaat om mannen van 37 en 52 uit Stekene.

Vorige week dinsdag vielen speurders van de federale gerechtelijke politie (fgp) binnen in een loods aan de Baeckelmanstraat in Tisselt (Willebroek). In een auto in de loods werden verschillende blokken met cocaïne aangetroffen. Op de blokken stond het stempel ‘africa’.

Tijdens de inval liepen er vier personen rond in de loods, twee Belgen van 22 en 37 uit Hoboken en Borgerhout, een 24-jarige Nederlander en een 32-jarige Duitse Turk. Zij werden ter plaatse gearresteerd en door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden. Het onderzoek stopte evenwel niet met de inval en eerder deze week werden een 37-jarige en een 52-jarige man uit Stekene opgepakt.

“De vijftiger werd in een ander gerechtelijk onderzoek vrijgelaten onder strenge voorwaarden, waaronder een verbod om in de haven te komen”, aldus woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Gezien hij in beeld komt bij het transport van de bewuste container, heeft hij minstens die voorwaarde geschonden.

De raadkamer bevestigde vrijdag de aanhouding van het tweetal. Ze blijven dus al zeker nog een maand in de cel. Het onderzoek naar de vondst van de halve kilogram cocaïne, met een straatwaarde van zo’n 25 miljoen euro, wordt verdergezet.

tdk, jtp

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio