Adèle op de weegschaal: ze weegt 9,130 kilo. ©  Dierenbescherming Mechelen

Dierenbescherming vangt kat van negen kilo op: “Dierenartsen konden ogen niet geloven”

Mechelen -

Bij de Dierenbescherming Mechelen vangen ze momenteel Adèle op, een kat van negen kilo met een ziekelijk overgewicht. “Dit is een andere vorm van dierenmishandeling zoals we die normaal zien”, zegt beheerder Wendy Kerselaers.

Overgewicht bij dieren komt steeds meer voor. Maar toen Adèle binnenkwam, wisten ze niet wat ze zagen. “Dit hebben we echt nog nooit gezien. Onze dierenartsen kunnen hun ogen niet geloven”, zegt Kerselaers. “Katten zijn doorgaans slanke, lenige dieren, maar Adèle lijkt eerder op een grote bol met een klein hoofdje. Ze is zelfs zo dik dat ze zich niet meer kon wassen, waardoor haar vacht ook overal begint samen te klitten”, vertelt de beheerder.

Het is een vorm van dierenmishandeling die volgens de Mechelse Dierenbescherming ook minder snel wordt opgemerkt. “Een graatmager dier wordt veel makkelijker herkend als dierenmishandeling. Maar een abnormaal dik dier is eigenlijk ook dierenmishandeling, dat kan ook dodelijk zijn. Het ene is een gebrek aan liefde, het andere eigenlijk te veel liefde of liefde die wordt getoond op een verkeerde manier”, legt Wendy Kerselaers uit.

Nadat ze van een trimster voor katten een grondige verzorging van haar vacht heeft gekregen, gaat Adèle naar een tijdelijk opvanggezin. Dat opvanggezin gaat Adèle niet alleen op een strikt dieet zetten, ze gaat vanaf nu moeten werken voor haar eten. Ze zal haar droogvoer enkel nog in voerpuzzels krijgen. Adèle gaat ook meer moeten bewegen. Het opvanggezin zal dus weten wat te doen”, vertelt Kerselaers. (svh)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio