Kleuters en leerlingen van VBS De Kabaz en ’t Kabazke © Jean Eykmans

Pastorale Eenheid steunt nabestaanden van coronaslachtoffers

Meerhout, Laakdal -

Met Bakens van Licht wil de Pastorale Eenheid Meerhout-Laakdal de families die tijdens de coronacrisis een geliefde verloren een hart onder de riem steken. In alle Meerhoutse en Laakdalse parochies worden dit allerheiligen- en allerzielenweekend kaarsen ontstoken aan kerken en kapellen. In beide gemeenten staken schoolkinderen vrijdag kaarsen aan.

“Om alle overledenen van de voorbije ‘coronamaanden’ te gedenken, én om hun families een blijk van warme verbondenheid te tonen, roepen de parochies van Meerhout en Laakdal iedereen op om aan alle kerken en kapellen een Baken van Licht te vormen. Tot en met maandag 2 november kan dat door op troostplekken een noveenkaars of een kaarspotje te komen plaatsen. Met die troostplekken willen we een solidaire zee van brandende lichtjes creëren, overledenen gedenken en de nabestaanden een steuntje geven”, aldus André Van Genechten namens de Pastorale Eenheid.

Er worden lichtjes geplaatst aan de kerken in Meerhout-Berg, Zitttaart, Gestel, Meerhout-Centrum, Veerle-Centrum, Veerle-Heide, Klein-Vorst en Eindhout. In Groot-Vorst plaatsen wij de kaarsen aan de Sint-Jozefskapel en op het pad naar de pastorij. En aan de kapellen OLV Zeven Weeën Eindhout-Ham, Sint-Bavokapel Trichelhoek en de Lourdesgrot Klein-Vorst. De meeste kerken en kapellen zullen bovendien tijdens het lange allerheiligenweekend tot 18 uur geopend zijn. (jeey)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio