© rr

Op zoek naar Rommygriezels tijdens Halloween

Mechelen -

De traditie om op Halloween van deur tot deur te gaan om snoep te vragen, kan door de coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan. Daarom werkte de jeugddienst van de stad Mechelen een zoektocht voor kinderen uit, waarin mascotte Rommy de hoofdrol speelt. Wie een enge foto neemt met de Rommygriezels maakt kans op een leuke prijs.

Rommy, de mascotte van Mechelen Kinderstad, heeft speciaal voor Halloween zijn griezeligste outfit aangetrokken en verstopt zich vanaf zaterdag 31 oktober tot en met woensdag 11 november op verschillende plaatsen in de stad. “Spelen en bewegen in de buitenlucht is iets dat we absoluut willen blijven aanmoedigen, vandaar deze zoektocht”, zegt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Het zal een leuke én veilige uitlaatklep zijn voor de Mechelse kinderen tijdens de verlengde herfstvakantie.”   

Om de kinderen op weg te helpen tijdens hun zoektocht, kunnen ze vanaf 31 oktober een wandelkaart afhalen bij UiT in Mechelen of downloaden op de website van Mechelen Kinderstad. Wie alle Rommygriezels gevonden heeft, mag het plannetje nog tot 14 november opnieuw binnenbrengen bij UiT en krijgt een leuke attentie. Er is ook een online wedstrijd. Kinderen die in hun engste verkleedkleren een leuke of griezelige foto nemen met Rommy en die delen via de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad, maken kans op mooie prijzen. (svds)MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio