Schepen Vicky Vanmarcke bij het nieuwe urnenveld. © Stad Mechelen

Begraafplaats breidt uit met nieuw urnenveld: “Crematies stijgen tot 73%”

Mechelen -

Mechelen is dit najaar gestart met de aanleg van een nieuw urnenveld op de stedelijke begraafplaats. Er komen 140 nissen bij. Ook in Muizen maakt de stad werk van een nieuw urnenveld.

In een eerste fase komen er op de Mechelse begraafplaats in de Ziekenbeemdenstraat 140 plaatsen bij op het urnenveld. Door corona heeft de aanleg vertraging opgelopen. “Voorlopig zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar op het bestaande urnenveld,. Al is een uitbreiding is in de nabije toekomst noodzakelijk, want wij zien de crematies jaar na jaar stijgen tot 73% dit jaar”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Burgerzaken.

De eerste 42 plaatsen zijn ondertussen klaar voor gebruik. Het eerste pad naar het nieuwe urnenveld werd ingezaaid en de plantvakken zijn klaar voor de aanplanting met onder andere siergrassen en struiken. Berekeningen van de stad tonen aan dat er op termijn 1.336 extra plaatsen nodig zijn op het urnenveld. “Daarom voeren we deze bestuursperiode deze eerste uitbreiding door”, zegt Vanmarcke.(svh)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio