Op begraafplaats De Heuvels zijn voortaan alleen

Op begraafplaats De Heuvels zijn voortaan alleen © Jean Eykmans

Geen nieuwe begravingen meer toegestaan op oudste begraafplaats Klein-Vorst

Klein-Vorst -

Op de begraafplaats De Heuvels in de gelijknamige straat in deelgemeente Klein-Vorst zijn geen nieuwe begravingen meer toegestaan. Die beslissing nam het gemeentebestuur deze week. Op de oudste begraafplaats van Klein-Vorst zijn nog wel bijbegravingen mogelijk. Deze beslissing kadert in een aangepast reglement op de begraafplaatsen en ligt in de lijn van de nieuwe wetgeving ter zake.

Jean Eykmans

Schepen voor begraafplaatsen Gerda Broeckx (CD&V) licht de aanpassing toe:”Wettelijk gezien is het verplicht dat elke begraafplaats de verschillende begraafwijzen mogelijk maakt. Omwille van ruimtelijke problemen is er echter geen strooiweide, columbarium en urnenveld aanwezig op begraafplaats De Heuvels in Klein-Vorst. Daarom beslisten we binnen de gemeenteraad om op De Heuvels geen nieuwe begravingen meer te laten plaatsvinden. De reeds voorbehouden bijbegravingen in de concessies kunnen nog wel uitgevoerd worden. Het is de bedoeling om het aantal begravingen te beperken en op langere termijn te laten uitdoven, zonder aan het eigen karakter van deze begraafplaats te raken. Nieuwe begravingen worden dus niet langer toegestaan maar de begraafplaats wordt niet gesloten.”

Voor de andere begraafplaatsen in Klein-Vorst (aan de Geelsebaan) en in de andere deelgemeenten wijzigt het reglement niet.

Wie vragen of opmerkingen heeft in verband met begraving, richtlijnen, tarieven en inrichting in Laakdal kan terecht op de dienst burgerzaken, 013/67 01 10, of via burgerzaken@laakdal.be.

 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio