©  Photo News

Officieel: Moeskroen-STVV en Deinze-Seraing worden uitgesteld

De wedstrijden RE Moeskroen– STVV en KMSK Deinze – RFC Seraing van komende zondag gaan niet door, heeft de Pro League beslist. Moeskroen en Deinze hadden uitstel gevraagd nadat er meer dan zeven spelers waren besmet met het coronavirus. De wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge gaat ondanks flink wat besmettingen bij KV Mechelen wel door.

Yanko Beeckman

Bij Moeskroen testten de afgelopen dagen liefst 21 spelers positief op het coronavirus. De nieuwe coach, Jorge Simao, beschikte zo nog over amper elf fitte spelers. Conform het Covid-19 Protocol dienden de Henegouwers een aanvraag tot uitstel in bij de Pro League, die op die vraag inging.

Behalve de achttien positieve gevallen onder A-kernspelers en stafleden leverde ook het ondersteunend personeel enkele positieve coronatesten op bij SK Deinze. Binnen de club zijn daardoor zo’n 25 mensen besmet. De hele club zit in quarantaine.

Het coronavirus teistert ook RWDM, maar de Molenbeekse 1B-club en de Pro League wachten nog op de testresultaten van donderdag alvorens een beslissing te nemen over de competitiewedstrijd van zondag op bezoek bij Club NXT. Het oordeel wordt later op vrijdag geveld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws