Wie kent of herkent deze jonge judoka op foto uit 1957?

Luc Audenaerde is op zoek naar een jongeman – ondertussen wel op leeftijd – die in 1957 een bloemetje gaf aan zijn ouders tijdens hun huwelijk in Hoboken

Op 3 augustus 1957 trouwde François Audenaerde in Hoboken, hoogstwaarschijnlijk in de Onze-Lieve-Vrouwgeboortekerk op de Kioskplaats, met Emma De Mol. Bij die gelegenheid kreeg het kersverse echtpaar van een jonge judoka een boeket bloemen.

Dat is niet toevallig, want François was zelf een judoka die de 4de dan zou behalen en in het Sint-Thomascollege (nu Sint-Annacollege) op Linkeroever) Bushido oprichtte, begin jaren 80 met meer dan 275 leden de grootste judoclub in Vlaanderen.

Nu is zijn zoon Luc op zoek naar de identiteit van die jonge knaap. Wie hem herkent (of misschien bent u het zelf wel), mag een mailtje sturen naar stadskrant@gazetvanantwerpen.be. Omdat Luc Audenaerde bovendien ook nog bezig is met een project rond de judogeschiedenis van Antwerpen, is ook andere informatie op dat vlak altijd welkom. Archieven van judoclubs, foto’s, krantenknipsels, alles is eigenlijk welkom. (mibl)

 

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio