Hannes Anaf. © BELGA

Verlenging erkenning Kempen als ontwrichte zone ligt niet voor de hand

Turnhout -

De erkenning van de Kempen als ontwrichte zone heeft de regio de voorbije vijf jaar 1.600 nieuwe jobs opgeleverd, maar op basis van de huidige regels kan deze erkenning niet worden verlengd. Dat zegt minister Crevits (CD&V).

De erkenning als ontwrichte zone, die de Kempen kreeg na enkele grote bedrijfssluitingen, levert bedrijven die nieuwe jobs creëren, een vermindering op de loonlast op. Het bleek de voorbije jaren een efficiënte maatregel om toch meer tewerkstelling in de Kempen te kunnen creëren.

In april 2021 loopt die erkenning af. Nadat Jan Bertels (Vooruit) in de Kamer al aandrong op een verlenging, deed partijgenoot ­Hannes Anaf dat ook in het Vlaams Parlement. “Vlaams minister Hilde Crevits antwoordde dat op basis van de huidige regelgeving een verlenging niet mogelijk is, maar dat ze samen met federaal minister Vincent Van Peteghem (CD&V) een onderzoek is gestart om na te gaan in welke mate de maatregel kan worden aangepast. Ze is principieel voorstander van een verlenging.”

Hannes Anaf is voorzichtig positief: “Ik ben tevreden dat de minister wil onderzoeken hoe de Kempen ook in de toekomst economisch ondersteund kunnen worden. Zeker na de coronacrisis kan onze regio dat goed gebruiken. Maar het is wel dringend tijd dat er duidelijkheid komt. We moeten met zijn allen op de tafel blijven kloppen in Brussel.” (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio