De Twaalf. 

De Twaalf. ©  © VRT- Eyeworks, Thomas Nolf

Ricky Gervais is fan van ‘De Twaalf’: “We zullen aan hem denken voor een rol”

Borgerhout -

“Het meest aangrijpende gerechtsdrama dat ik ooit zag.” De tweet van Ricky Gervais (59), de Britse komiek die wereldberoemd werd dankzij The Office, is lyrisch over De Twaalf. Sanne Nuyens uit Borgerhout schreef samen met Bert Van Dael het scenario. “Ik kon niet meer slapen toen ik dit las.”

“Ik ben enorme fan van Ricky Gervais, dus toen ik het las, stokte mijn adem. Ik lag net in bed toen ik de tweet doorgestuurd kreeg en uiteraard kon ik heel de nacht niet meer slapen. Mijn mailbox puilde al snel over”, reageert Sanne. Zij tekende ook voor het scenario van Beau Séjour 2, vanaf 31 januari bij Eén op antenne. Straks nummer 3 met Ricky Gervais? “Ik heb ‘geretweet’ met ‘thanks’ en toen is hij mij op twitter beginnen te volgen. Dat vond ik al geweldig. Ik weet niet of ik hem nog een uitgebreider berichtje ga sturen, maar het opent in ieder geval deuren. Als we een rol voor hem hebben, zal ik wel eens sneller aan hem denken natuurlijk”, lacht de scenariste.

Ricky Gervais. 

Ricky Gervais. ©  AP

Nog complimenten

Gervais bekeek de reeks vast op Netflix. “Dit zal hopelijk meer kijkers genereren”, denkt Sanne. “Mensen die het compliment nu oppikken door zijn tweet en gaan kijken. Je maakt zo’n reeks voor een publiek en hoe meer mensen kijken, hoe beter natuurlijk. Voor het Netflix-algoritme is dat ook goed. Er gaat in ieder geval meer ‘buzz’ rond zijn.”

Onlangs was er ook op Canvas nog een groot compliment voor De Twaalf van topmagistraat Ine Van Wymersch. “Ik zag die aflevering van Alleen Elvis Blijft Bestaan en was heel blij met een insider die het reilen en zeilen van de rechtbank kent en die complimenten gaf. We krijgen heel veel tweets uit het buitenland van mensen die fan zijn. Het is leuk dat de reeks die Vlaams is, toch ook een universele fanbase opbouwt. We schrijven een verhaal tot over onze grenzen heen en dat is ontzettend leuk om deel van uit te maken.” (dopi)