In Planckendael zijn kunstenaars begonnen met de opbouw van de structuren om China Light dit jaar in het teken van dino’s te zetten. 

In Planckendael zijn kunstenaars begonnen met de opbouw van de structuren om China Light dit jaar in het teken van dino’s te zetten. ©  Zoo Planckendael

Lichtfestival China Light dit jaar zowel in Zoo Antwerpen als in Planckendael

Antwerpen, Mechelen -

In Zoo Planckendael is een groep Chinese kunstenaars aan de slag om de structuren van een indrukwekkende verzameling dinosaurussen klaar te maken. De lichtjesparade China Light staat dit jaar zowel in Planckendael als in Zoo Antwerpen op de agenda.

In Planckendael is het thema Dino’s, in Zoo Antwerpen staat het verhaal van Alice in Wonderland centraal. De Chinese kunstenaars plaatsen eerst hun werken in Planckendael, daarna gaan ze in Antwerpen aan het werk.

China Light moet licht brengen aan het einde van dit donker jaar, maar of het zal lukken, blijft nog de vraag. “We hopen dat onze jaarlijkse China Light kan plaatsvinden”, zegt woordvoerder Ilse Segers. “Het gaat ten slotte gewoon om wandelingen door de tuin. Iedereen stapt in dezelfde richting, het aantal bezoekers is beperkt en er zijn tijdslots waar de mensen zich aan moeten houden. Alles vindt plaats in openlucht en kan volgens ons veilig. Het verschil met de gewone opening is alleen dat deze wandelingen ’s avonds plaatsvinden in plaats van overdag. Maar het blijft afwachten natuurlijk, we volgen uiteraard de richtlijnen van de overheid.” (bl)

MEER OVER Zoo Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio