Martine Fraeters bij een van haar werken. © Jan Brys

Kunst en lekker eten vinden elkaar in pop-up

Brasschaat -

De Brasschaatse Martine Fraeters opent zondag 1 november op de Bredabaan een pop-up-kunstgalerie die kunst en Libanese gerechten zal combineren. Kunst & Bunch wil de drempel voor de bezoekers zo laag mogelijk houden.

In 2004 startte Martine met Prodigio een workshopatelier. “In al die jaren heb ik de creatie van minstens 1.500 doeken mee begeleid. Nu begon ik tijdens de lockdown zelf meer en meer te creëren. Ik wilde mijn eigen ding doen en zo kwam ik bij Kunst X Bunch terecht. Samen met nog twee andere kunstenaars stellen we nu gedurende drie maanden ons werk tentoon en we haalden er Bunch bij, een cateringbedrijf uit het Gentse dat Libanese gerechten maakt”, legt Martine uit.

In Kunst X Bunch zijn ook werken te bekijken van Erwin Van den Brande en Katrin Dekoninck. “Erwin is een fotograaf wiens werk wordt beschreven als universeel, tijdloos en toch ook modern en verfijnd. Katrin maakt prachtige beelden”, gaat Martine verder.

De Brasschaatse wilde aanvankelijk kleine evenementjes laten plaatsvinden in het pand. “Jammer genoeg kunnen die niet doorgaan. We dachten aan kleinschalige concerten met één of twee muzikanten. Maar goed, we zien wel hoe het loopt. We zijn open van dinsdag tot vrijdag van 12.30 tot 18.30u en op zaterdag van 10 tot 18u. De mensen kunnen de gerechten van Bunch online bestellen om ze dan de dag nadien vanaf 12.30u te komen ophalen.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio