Geen feeërieke wagens door de straten in november. 

Geen feeërieke wagens door de straten in november. © Neel Vermeiren

Corona steekt stokje voor lichtstoet, winterduatlon en kersthappening Gooreind

Wuustwezel -

Naast de bekende Azencross in Loenhout, worden nog drie grote evenementen afgelast. Voor de aankomst van Sinterklaas, die samen met de Lichtstoet zijn intrede doet, wordt een alternatief gezocht.

Neel Vermeiren

De Lichtstoet brengt elk jaar duizenden kinderen en hun ouders op de been. Niet alleen om de feeëriek verlichte wagens te bewonderen, maar ook om Sinterklaas een warm onthaal te geven. “Omdat we de veiligheid en de verplichte afstand niet kunnen garanderen, kan deze stoet niet uitgaan”, klinkt het bij de organisatie. Wel wordt gezocht naar een alternatief voor de aankomst van Sinterklaas. “We zoeken iets dat zowel voor de kinderen als voor de organisator veilig is”, zegt schepen Mai Van Thillo (CD&V). “We denken bijvoorbeeld aan opgenomen beelden die we via een livestream kunnen verdelen. We zoeken samen met de organisatoren van de Lichtstoet naar een oplossing.” Ook voor de wagenbouwers zou het dit jaar financieel moeilijk zijn.

Ook de organisatoren van de Winterduathlon leggen het bijltje er bij neer voor dit jaar. “Aanvankelijk hadden we de bedoeling om toch te trachten de duathlon coronaproof te organiseren, zonder catering en publiek”, vertelt medeorganisator Marc Bevers. “Maar dat gaat niet. Stel dat we toch organiseren en de maatregelen worden nog verstrengd, dan moeten we alsnog alles afblazen. Daarbij komt dat we moeten kunnen rekenen op voldoende helpers. In deze onzekere tijden kunnen we niet garanderen dat iedereen die andere jaren trouw op post was, ook nu de mogelijkheid heeft om dit te doen. We hopen zondag 5 december 2021 weer vele sportievelingen te mogen ontvangen.”

Ook de kerstmarkt in de Theo Verellenlaan en de kersthappening op het Kerkplein in Gooreind gaan dit jaar niet door.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio