Flor Keveryn en Birgit De bondt.  

Flor Keveryn en Birgit De bondt.  © rr

Enfant terrible Flor Keveryn keert tijdelijk terug in gemeenteraad: ex-schepen vervangt Birgit De bondt bij Open Vld

Hemiksem -

In de gemeenteraad van Hemiksem doet zich een opmerkelijke comeback voor. Al is het maar voor een korte periode. Eerste opvolger en ex-schepen Flor Keveryn (72) vervangt bij Open Vld tijdelijk Birgit De bondt die vanwege een fietsongeval een tijdje buiten strijd is.

Flor Keveryn is in de Hemiksemse politiek geen onbesproken figuur. Hij staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen en ging in zijn tijd als schepen, van 2000 tot 2006, vaak met zowel oppositie als de eigen coalitiepartner in de clinch. “Maar ik heb mijn vrouw en het partijbestuur plechtig beloofd om het rustig te houden”, lacht Keveryn. “Op mijn leeftijd ga je het ook allemaal wat rustiger aan doen. Maar het partijbestuur sprak unaniem zijn vertrouwen uit en als ik op deze manier mij nog kan inzetten voor onze partij, dan doe ik dat graag.”

Birgit De bondt is door een complexe knieblessure immobiel en vermits het, gezien de huidige situatie, een niet-dringende operatie betreft, verwacht ze de eerste maanden nog niet weer op de been te zijn. “We menen als partij goed bezig te zijn om op een constructieve manier vanuit de oppositie voorstellen te doen en vinden het belangrijk om dat ook de komende maanden te kunnen blijven doen. Het is daarom dat ik de vraag heb gesteld mij tijdelijk te vervangen”, verklaart het raadslid. bar

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio