Dit voormalig tankstation op de Leuvensesteenweg wordt afgebroken. ©  Dirk Vertommen

Verkommerd tankstation in Muizen gaat onder sloophamer voor woonproject

Muizen, Mechelen -

Een verkommerd tankstation in Muizen (Mechelen) gaat tegen de vlakte voor een nieuwbouwproject. In de plaats komen 15 appartementen en twee gezinswoningen.

Sven Van Haezendonck

Bouwgroep K2 vroeg deze zomer al een omgevingsvergunning aan voor een woonproject op de hoek van de Leuvensesteenweg met de Toekomststraat in Muizen. De gemeenteraad keurde deze week de aanpassing van de bestaande wegenis goed. “Dit najaar hopen wij over een vergunning te beschikken. De bouw zelf willen wij aanvatten in het voorjaar van 2021”, klinkt het bij de ontwikkelaar.

Het verlaten tankstation op het terrein wordt afgebroken, waarna een sanering volgt. In de Toekomststraat trekt de aannemer een gezinswoning in halfopen bebouwing op. Op de Leuvensesteenweg moet een nieuwe gezinswoning aansluiten op de bestaande rijhuizen. Op de hoek verrijst een nieuwbouw met drie bouwlagen en een vierde een beetje teruggetrokken.

Daar komen vijftien appartementen in met twee of drie slaapkamers. Ondergronds wordt een parkeergarage gebouwd voor 23 wagens, bovengronds is een aparte fietsenberging gepland. “Wij beginnen met de verkoop van zodra we over een vergunning beschikken. Prijzen voor een appartementen starten vanaf ongeveer 240.000 euro”, luidt het.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio