De editie van Gheelamania in 2015 krijgt voorlopig pas een vervolg in 2022. 

De editie van Gheelamania in 2015 krijgt voorlopig pas een vervolg in 2022. © Hans Otten

Dimpnadagen verschuiven meteen naar 2022

Geel -

De vijfjaarlijkse Dimpnadagen met onder andere de historische Dimpnaommegang hadden in mei moeten plaatsvinden, maar het stadsbestuur beslist nu dat uitstel naar mei 2021 zelfs niet haalbaar lijkt.

De Dimpnadagen zijn een groots gemeenschapsgebeuren: naast de traditionele Ommegang met 1.500 figuranten en tienduizenden toeschouwers vindt sinds enkele edities ook telkens het totaalspektakel Gheelamania plaats, waarbij vierhonderd acteurs en figuranten enkele keren een musical opvoeren voor een groot publiek.

De editie van mei 2020 was een van de allereerste evenementen die het Geelse stadsbestuur begin dit jaar vanwege corona van de kalender schrapte en naar 2021 verplaatst. Maar ook dat acht de stad nu niet meer haalbaar. Die grote gebeurtenissen vergen maandenlange voorbereiding door honderden vrijwilligers.

“Daarom heeft stad Geel beslist om de Dimpnadagen opnieuw uit te stellen naar een latere datum, vermoedelijk mei 2022”, klinkt het in een mededeling. “Dit geeft ons de nodige ruimte om de evolutie van het coronavirus op te volgen en het geheel op een veilige manier te organiseren.” Omdat zelfs die datum onzeker blijft, besluit het stadsbestuur alle gekochte tickets alsnog terug te betalen. (ho, male)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio