©  Photo News

21 coronabesmettingen bij Moeskroen, uitstel gevraagd voor match tegen STVV

Bij de coronatests van Moeskroen op maandag is gebleken dat maar liefst acht nieuwe spelers besmet zijn met het coronavirus. In totaal zijn zo 21 spelers besmet. De club vroeg uitstel voor de wedstrijd van zondag tegen Sint-Truiden, maar wacht nog op een antwoord van de Pro League.

Eerder testten al 13 spelers (Onana, Vasic, Agouzoul, Badibanga, Van Durmen, Hocko, Nlandu, Gnohéré, Dione, Mohamed, Olinga, Ippolito en Henry) van Moeskroen positief op het coronavirus, waardoor de wedstrijd van vorig weekend tegen Cercle Brugge werd uitgesteld. Woensdag werden de dertien spelers opnieuw getest. Ze bleken allemaal opnieuw positief.

Maandag werden ook alle mensen die nog niet besmet waren nog eens getest. Daaruit bleek dat er nog eens acht besmette spelers zijn bijgekomen. Zo zijn in totaal al 21 spelers van Moeskroen besmet met Covid-19. Alle spelers en personeelsleden van de club gaan in quarantaine tot en met maandag.

Pro League beslist vrijdag

Moeskroen beschikt momenteel nog over elf fitte spelers: Gillekens, Guarneri, Ciranni, Bakic, Capita, Dabila, Gueye, Quirynen, Saglik, Zeka en Brym.

De club vroeg logischerwijs uitstel voor de wedstrijd van zondag tegen Sint-Truiden. De Pro League neemt pas op vrijdag een beslissing over de wedstrijd tussen Moeskroen en STVV. In Brussel willen ze de testresultaten van de Henegouwers eerst rustig evalueren.

(tjm, ybw)

MEER OVER Excel Moeskroen

Meer voetbalnieuws