© sare

Politie sluit straten in Borgerhout af voor man met vermeend vuurwapen

Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft woensdagnamiddag verscheidene straten in Borgerhout afgesloten omdat er man was gesignaleerd die naar verluidt een wapen bij zich had. Na een huiszoeking werd de man gearresteerd.

“Het waren getuigen die rond 17u de politie belden omdat in de Dokter Van de Perrelei op straat een man stond te zwaaien met iets wat op een vuurwapen leek”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen. “Volgens de getuigen was de man daarna binnengegaan in een pand.”

De politie ging ter plaatse en sloot uit voorzorg de straten af die op de Dokter Van de Perrelei uitkomen. “Voor de veiligheid van iedereen, zowel burgers als politiepersoneel”, aldus Bruyns. “Gezien er mogelijk een vuurwapen in het spel was, wilden we geen risico lopen.”

Een snelleresponsteam kwam ter plaatse en de wijkteams probeerden het verkeer in goede banen te leiden. Dat ondervond immers ernstige hinder door de interventie, net als het openbaar vervoer.

De man werd gesommeerd om naar buiten te komen en deed dat uiteindelijk ook. Bij een huiszoeking werd niet onmiddellijk een wapen gevonden dat aan de beschrijving van de getuigen voldeed, maar wel andere verboden wapens. De man werd gearresteerd en gedroeg zich daarbij weerspannig. Uiteindelijk kon hij worden meegenomen voor verhoor.

Nadat het gevaar was geweken, werden de straten vrijgegeven en kon het verkeer weer door.

 

 © sare

 

 © sare

 

 © sare

(dvd)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio