De jeugdcompetitie in het voetbal wordt stopgezet. Spelers tot U13 mogen  wel nog trainen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio spelen. 

De jeugdcompetitie in het voetbal wordt stopgezet. Spelers tot U13 mogen wel nog trainen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio spelen. ©  Dick Demey

Voetbalcompetitie voor jeugd helemaal stopgezet

De jeugdcompetitie in het voetbal wordt helemaal stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen woensdag beslist.

Rob Mertens

De Vlaamse regering had dinsdag al alle sportactiviteiten voor 12-plussers verboden, nu zet Voetbal Vlaanderen ook de competitie van U6 tot U13 voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio blijven voor de allerjongsten (tot U13) wel toegestaan.

Voetbal Vlaanderen boog zich woensdagnamiddag op haar Raad van Bestuur ook over de herstart van de competitie voor eerste ploegen, maar daarover werd nog geen beslissing genomen. Vrijdag volgt immers nog een overleg met de KBVB en de Waalse tegenhanger ACFF, daarna wordt de knoop definitief doorgehakt. Verwacht/gevreesd wordt dat de competitie voor de lagere reeksen (van tweede afdeling VV tot vierde provinciale) dit kalenderjaar echter niet meer zal heropstarten. (rome)

 

 

Meer sportnieuws