Dinopolis is al zeker tot en met 20 november niet meer te bezoeken. ©  Joris Herregods

Technopolis sluit ook openlucht-expo Dinopolis

Mechelen -

Dubbele opdoffer voor Technopolis in Mechelen. Om de verdere verspreiding van het virus te beperken, moet het wetenschapspark vanaf donderdag de deuren sluiten. In overleg met de stad is dat ook het geval voor Dinopolis, de expo in openlucht.

Omdat activiteiten binnen tot en met 20 november al zeker verboden zijn, moet het doe-centrum voor wetenschap en technologie de deuren sluiten. Ook Dinopolis, een tijdelijke tentoonstelling over dinosaurussen in de tuin van Technopolis, sluit voor het publiek. “Doordat weinig andere activiteiten nog kunnen plaatsvinden, wordt de expo beschouwd als een evenement dat mogelijk veel mensen bij elkaar zou kunnen brengen”, zegt Ester Blockx, sales- en marketingdirecteur van Technopolis.

Voor het wetenschapspark is dat een flinke tegenvaller, want Dinopolis moest de flink geslonken inkomsten gedurende de voorbije maanden een stukje goedmaken. Online blijft Technopolis de komende maanden leuke experimenten aanbieden, net zoals tijdens de lockdown in maart en april. “Technopolis heeft de laatste jaren heel fel ingezet op het uitbouwen van een online community. We bieden enorm veel experimenten, hacks en leuke weetjes aan op onze sociale mediakanalen en op de website. We bekijken momenteel zelfs hoe we ons online aanbod de komende weken nog kunnen versterken”, vertelt Blockx. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio