©  Belga

Vier Kempense gemeenten leggen ook alle activiteiten van min 12-jarigen stil

Mol, Balen, Dessel, Retie -

De gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie breiden de Vlaamse coronaverstrengingen uit naar kinderen jonger dan 12 jaar. Dit gebeurt op verzoek van de medische experts die de gemeentelijke crisiscellen begeleiden.

De gemeentelijke experts stellen vast dat ook min 12-jarigen besmet raken en het virus verder verspreiden. “Ook jonge kinderen raken in onze regio besmet en geven het virus door binnen de familiekring, zo bewijst ons lokaal contactonderzoek. Dit gebeurt meestal zonder dat de jonge kinderen ziektesymptomen vertonen. Daarom worden grootouders door de hogere overheden al sinds het begin van de crisis afgeraden om nog nauw contact te hebben met jonge kinderen”, stellen de vier burgemeesters.

Samen met de verlengde vakantiesluiting van de scholen zien de burgemeesters dit als een ‘gouden kans’ om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Ze roepen alle ouders ook op om informele samenkomsten van kinderen uit verschillende gezinnen niet te organiseren. “Onze regio – en dus ook het Heilig Hartziekenhuis van Mol – wordt bovengemiddeld getroffen, waardoor deze extra verstrenging gerechtvaardigd is”, stellen de gemeentebesturen. Alle maatregelen gelden sowieso tot en met donderdag 19 november.

 bvde

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio